HovedsidenU13U14UngdomLiverpool stiller med to U-lag til sommeren

25. oktober 2021
https://festival.flintfotball.no/wp-content/uploads/2021/10/U13-2009-Team-Photo-Liverpool-lowres.jpg

Liverpool U13 (G2009) kommer til Flint sommeren 2022.

Flint U13 og Flint U14 Cup

Liverpool deltar på Flint Fotballfestival sommeren 2022

Birger Myhr er primus motor for multinivåturneringen Micasa Cup som Flint har vært arrangert siden 2016. Etter hvert begynte Birger å invitere store engelske klubber, og i 2019 deltok både Leeds United og West Ham. I 2020 var bl.a. Leicester City og Rangers FC bekreftet, men den turneringen ble dessverre kansellert. Nå gleder Birger seg til sommeren 2022 – da kommer nemlig favorittklubben Liverpool!

– Jeg har selv vært Liverpool-supporter siden 1970-tallet og drømmen har jo vært å få Liverpool til å delta. Dialogene har vært god med akademiet deres de siste tre årene, og vi har hatt en klar følelse av at det bare var et spørsmål om tid før vi ville lykkes.

Flint Fotballfestival – flere turneringer

Fra sommeren 2022 vil Flint arrangere denne turneringstypen for fire alderstrinn, og vi hadde godt håp om at dette ville øke sannsynligheten for deltagelse. Likevel kom det som et lite sjokk da Liverpool i starten av oktober bekreftet at de ønsket å delta i to av turneringene våre, nemlig Flint U13 i kristihimmelfartshelga og Flint Micasa U14 i pinsehelga. For Liverpool-supportere kommer det altså storfint besøk til Tønsberg to helger på rad!

Liverpools motivasjon for å delta er delvis sportslig og delvis at de får en mulighet til å presentere seg for et stort antall supportere. Jeg har brukt mye tid på å forklare dem hvor stor engelsk fotball er i Norge og at Liverpool er den desidert største av alle. Om de er forberedt på det som vil møte dem, tviler jeg imidlertid på!

Kommer på grunn av turneringsformatet

Dersom vi hadde arrangert en ren eliteturnering med et lite antall deltakere, så hadde de ikke kommet, forteller Birger. Turneringer med sterk sportslig motstand finner de andre steder enn i Norge.

Dersom vi hadde arrangert en tradisjonell turnering med «A- og B-sluttspill», hvor tilfeldigheter avgjør om man spiller fire eller ti kamper, så hadde de heller ikke kommet: De er opptatt av å kunne planlegge kampbelastningen.

Vårt turneringsformat passer fint på den måten at den gir et definert antall kamper hvor ferdighetsnivået på motstanderlagene vil stige gradvis gjennom turneringen. For Liverpools unggutter gir dette god sportslig motstand, forutsigbar kampbelastning, trening på å håndtere supportere og en mulighet til å stimulere Liverpool-interessen blant unge i Norge.

Vi har en klar forventning om at ambisiøse norske lag vil delta og sørge for å gi Liverpool og de andre spesielt inviterte lagene kamp helt inn. Slik Viking og Lillestrøm gjorde i 2019.

God sportslig opplevelse uansett nivå

Når vi inviterer til en multinivåturnering, så er det fordi vi har laget et turneringsformat hvor alle lag skal få en god sportslig opplevelse med mange jevne kamper uansett hvilket ferdighetsnivå man har. For oss er det viktig at de beste og mest ambisiøse norske lagene finner turneringen attraktiv. Enda viktigere blir det nå i månedene framover å sørge for at lag med lavere ambisjonsnivå forstår fordelene med å delta hos oss. Kanskje er det klubbens andrelag som klarer å spille seg fram til TV-sendt finale med dommertrio og pokal på hovedbanen?

Flere utenlanske klubber bekreftet

I tillegg til Liverpool så har også Hamburger SV, RB Leipzig og Aberdeen FC meldt sin ankomst til Flint Fotballfestival 2022.

https://festival.flintfotball.no/wp-content/uploads/2021/10/liverpool-fc.png

Liverpool deltar i følgende cuper:

Les også

Liverpool kommer til Norge!

Nyhetssak på
www.liverpool.no - LCFSCN

Vil du vite mer?

Om Flint AIL

Logo_Footer

Flint Tønsberg AIL er en breddeklubb som har hatt en meget sterk vekst i de siste årene, i tillegg til et bredde fokus ønsker vi å tilrettelegge og utvikle for både spillere og lag på ett høyt nivå.

© Flint Tønsberg AIL / Alle Rettigheter