HovedsidenU13U14Flint Fotballfestival er med å utvikle morgendagens kvinnelige dommere

9. mai 2023
https://festival.flintfotball.no/wp-content/uploads/2023/05/Dommertrio-kvinner.jpg

Flint Fotballfestival er med å utvikle morgendagens kvinnelige dommere

NFF har planlagt tiltak som har mål om å utvikle unge, talentfulle kvinnelige fotballdommere. Flint Fotballfestival har inngått en avtale med NFF hvor våre turneringer skal være en arena hvor disse dommerne får mengdetrening som dommertrioer.

Tanken er å gi ferske og litt viderekomne jentedommere god erfaring og solid oppfølging i turneringene. I tillegg vil det naturligvis være fint med sosialisering, for mange kretser har få jenter. Da er det stor verdi i å få kontakt med andre jenter som dømmer.

I praksis innebærer dette at vi har to baner som skal disponeres av NFF gjennom hele Flint Meny U13 Cup og Flint Micasa U14 Cup. De fleste kampene som spilles på disse banene vil altså ledes av en dommertrio. NFF har et ønske om at dommertrioene skal dømme lag i jenteklassene, så det betyr at jentekampene i hovedsak vil bli spilt på disse to banene.

Flint Fotballfestival benytter turneringsformatet multinivåturnering som sørger for at alle lag får mange jevne kamper og en god sportslig opplevelse. I dette konseptet passer det fint å lage en arena hvor også unge dommere fra ulike deler av landet kan møtes, få utvikling og få en ny sosial møteplass.

Flint Fotballfestival har alltid prioritert erfarne og dyktige dommere for å lede kampene. Tønsberg dommerring har gjennom alle år vært ansvarlig for dette og fått mye ros for jobben de har gjort. Tønsberg Dommerring sørger for dommere på alle øvrige baner under turneringen.

Når vi har inngått dette samarbeidet med NFF, så innebærer også dette en økonomisk satsing. Honorar for hoveddommer, linjedommere og veiledning gir økte utgifter, og i tillegg kommer innkvartering og bespisning. Vi har imidlertid et langsiktig perspektiv for Flint Fotballfestival, og da er det også naturlig at vi bidrar til utvikling av morgendagens kampledere.

Vil du vite mer?

Om Flint AIL

Logo_Footer

Flint Tønsberg AIL er en breddeklubb som har hatt en meget sterk vekst i de siste årene, i tillegg til et bredde fokus ønsker vi å tilrettelegge og utvikle for både spillere og lag på ett høyt nivå.

© Flint Tønsberg AIL / Alle Rettigheter